Sisteme de alarma

Tendinta in domeniul de securitate o reprezinta integrarea solutiilor de supraveghere video, anti-efractie, control acces si pontaj, detectie incendiu, servicii de paza umana si interventie rapida intr-un singur sistem, acoperind astfel in proportie ridicata nevoia de siguranta si control.

Kit supraveghere video

Sistemele de supraveghere video, TVCI,  sunt astazi mai utile si mai accesibile ca niciodata.

Reprezinta o solutie extrem de fiabila utilizarea de camere video de supraveghere, de sisteme de stocare a imaginilor, cu inregistrare pe Hard Disk, fie ele PC-uri sau dispozitive stand-allone tip DVR si vizualizarea camerelor video pe monitoarele dedicate.

SOS Security importa si comercializeaza doar branduri consacrate in domeniul securitatii electronice – Sony, Siemens, DSC, Sharp, Samsung.

 

DVR

DVR – prescurtarea de la “Digital Video Recording” – este optiunea prin care poti inregistra in format digital evenimentele desfasurate in zona de securitate, fara a mai avea nevoie de alt aparat in afara DVR Stand Alone, componenta de baza a sistemului de supraveghere video.

DVR-urile Stand Alone vin in variante constructive de 4 canale, 8 canale, 16 canale (pot fi conectate 4/ 8/ 16 camere video).

 

Camere video

Sistemele de Supraveghere Video – TVCI (televiziune cu circuit inchis) – sunt astazi mai utile si mai accesibile ca niciodata.

 

Interfonie

Oferta se adreseaza tuturor celor care doresc limitarea accesului persoanelor neautorizate in spatiul propriu.

Spre deosebire de un interfon, videointerfonul prezinta avantajul de a permite ocupantilor unui imobil sa-si vada musafirii fara a fi obligati sa raspunda.

 

Control acces

Sistemul de Control Acces, ca si Sistemul de Alarma, a devenit o necesitate.

Controlul accesului si managementul informatiilor preluate de la un astfel de sistem de Control-Acces Pontaj Electronic aduce beneficii importante pentru orice tip de organizatie.

Cititoare de cartele magnetice

Citire cartelei magnetice se efectuaza prin trecerea acesteia printr-o fanta a dispozitivului prin dreptul capului magnetic de citire. Datorita contactului direct intre cartela si capul de citire, apare o uzura fizica, motiv pentru care producatorul garanteaza o durata de viata de citeva zeci de mii de treceri.

Cititoare de cartele de proximitate

Citirea cartelei de proximitate se efectuaeaza la trecerea acesteia prin dreptul cititorului, fara a fi nevoie de un contact direct, ceea ce confera o fiabilitate crescuta a sistemului. Distanta de citire variaza in functie de tipul de cititor si de tipul de cartela. Uzual se folosesc cititoare cu distanata de citire 5 cm-10 cm, dar se poate ajunge si la 60-70 cm. Pentru distante mai mari, anumite tipuri de citoare permit utilizarea unor cartele active (autoalimentate).

Cititoare biometrice

Exista cititaoare biometrice: de scanare a amprentei degetului, a irisului, a palmei, faciala si a vocii. Cele mai des intilnite sunte de citire a amprentei degetului. Cartelele, telecomenzile sau cheile pot fi pierdute, furate sau multiplicate (mai greu sau mai simplu). Parolele pot fi uitate sau sparte. Avantajul sistemelor biometrice este ca permanent cheia se afla la utilizator. Datorita costurilor mari se folosesc doar in aplicatii care necesita un grad ridicat de securitate.

Carduri (cartele)

Pot fi magnetice sau de proximitate, tiparibile sau nu. In cazul in care se tiparesc pot fi utilizate si ca ecuson sau legitimatie de serviciu. Ca alternativa la cardurile de proximitate se mai folosesc taguri de forma unui breloc.

Tastaturi de acces

Este cel mai simplu mod de filtrare a accesului. La introducerea unui cod PIN se va activa o iesire de comanda a usii, portii, tunichetului sau barierei, dupa caz. De cele mai multe ori se folosesc impreuna cu un cititor, sporind gradul de securizare.

Butoane “cerere iesire”

In situatia in care nu intereaza decit intrarea in zona securizata, la iesire se va instala un buton cu revenire pentru comanda deblocarii caii de acces.

Controlere – Centrala de control acces

Controlerul sau centrala de control acces este echipamentul care gestioneaza informatiile furnizate de la tastaturi si cititoare si care comanda elementele de blocare mecanica a cailor de acces. Controlerele se diferentiaza in principal prin numarul de usi controlate si facilitati de control acces inteligent inglobate. Similar exista controlere pentru lifturi.

Software de control acces

Cele mai multe sisteme permit conectarea la un PC pe care ruleaza acest soft de control acces. Pe de o parte foloseste la configurarea initiala a sistemului si administrarea ulterioara a utilizatorilor, pe de alta parte gestioneaza istoria cu evenimentele de acces. Permite generarea de rapoarte folosind diverse filtre: de timp, de utilizatori, de grupuri de utilizatori, de usi etc.

Yale electromagnetice

Constituie cel mai ieftin mod de blocare a unei usi sau porti de acces, care poate fi comandat electric. Exista diverse variante: ingropate, aplicate, pentru diferite tipuri de usi. Se deblocheaza la aplicarea unei tensiuni. Au dezavantajul uzurii fizice si modificarilor inerente ale pozitiei usii si tocurilor in anumite cazuri, ceea ce conduce la necesitate unei intretineri periodice.

Amortizoare usi

Este un accesoriu necesar in aplicatiile de control acces cu usi. Are rolul de a nu permite usii sa ramina deschisa datorita neatentiei utilizatorilor.

Turnicheti

Se preteaza pentru cai de acces unde fluxul personalului este mare. Turnichetul permite accesul pe rind, fiecarei persoane, lucru care nu poate fi realiazat folosind o usa ca si cale de acces, decit daca se utilizeaza mijloace electronice suplimentare de detectie a persoanelor. La stabilirea numarului de turnicheti se are in vedere dimensiunea fluxului de personalul in perioiadele de maxim, astfel incit sa nu apara fenomenul de strangulare. Majoritatea sunt bidirectionali, astfel incit sa fie folositi atit la intrarea cit si la iesirea din obiectiv. Pot fi dotati cu sisteme antipanica astfel incit in caz de evacuare fortata a personalului, bratul orizontal sa fie deblocat.